Pompeblêd Shuffle, dat is,,,

Het pompeblêd voor mijn Friese roots en de Keltische knoop voor mijn Keltische passie.

Het “Fryske” Pompeblêd is het blad van de waterlelie. De Keltische knoop staat voor de bloem van de waterlelie. Zo combineert de waterlelie mijn Friese roots en mijn passie voor het Ierse en Keltische muziek. Pompeblêd Shuffle betekent letterlijk wandelen of schuifelen over de waterlelie. Shuffle betekent bovendien schudden. Schudden, zoals het schudden van tarotkaarten.

Harry van der Brug


Harry van der Brug

Muziek en zingeving zijn altijd ontzettend belangrijk thema voor mij geweest. Op mijn achttiende kreeg ik voor het eerst een set tarotkaarten in handen. Het werd een liefde voor het tarotkaarten leggen die niet weer over ging. Tijdens mijn studie theologie heb ik mij kunnen verdiepen in zaken als natuurreligie en Keltische en Germaanse mythologie.

Na de studie theologie werd ik docent filosofie in het voortgezet onderwijs. Als docent was ik vooral een verhalenverteller. Het verhaal stond altijd centraal als middel om inspirerend les te geven. De leraar “meneer van der Brug” was in zijn werk dan ook een “verhalenverteller”. Naast mijn werk op school was (en is nog steeds) muziek mijn grote passie. Ik heb jarenlang trompet gespeeld maar heb uiteindelijk mijn liefde verklaard aan de Ierse dwarsfluit en Keltische folkmuziek. De Ierse fluit speelt lichtvoetig en klinkt betoverend mooi. Met dit instrument is de Keltische muziek mijn leven geworden.

Opnieuw begonnen in 2020

Ik heb theologie gestudeerd en heb gewerkt als docent filosofie. Als docent gaf ik het vak filosofie op het VWO volledig vorm, een druk en hectisch bestaan. Heerlijk om te doen, maar geen tijd om stil te staan, geen tijd om echt na te denken, te weinig tijd om zelf muziek te maken en nog minder tijd voor echte zingeving.

Het jaar 2020 is voor mij een omkeerjaar! Ik kreeg voor het eerst de tijd en ruimte om mij even los van drukte te bezinnen op wat ik echt wil. Keltische folkmuziek maken, folklore en werken met tarotkaarten zijn mijn grote liefdes. Toen ik daarmee aan de slag ging kwam Pompeblêd shuffle tot stand.

Pompeblêd Schuffle: tarotkaarten leggen & Keltische muziek

Tarotkaarten leggen, waarzeggen op een bijzonder moment.

Pompeblêd Shuffle brengt inspirerende sessies met de tarot en Keltische folkmuziek en

Pompeblêd Shuffle komt tarotkaarten leggen en muziek maken op locatie. Een tarotist en muzikant voor u persoonlijk, of op uw familiefeest, jubileum, tijdens een high tea of diner enz….. Pompeblêd shuffle staat voor een unieke en bijzondere ervaring.

“Pompeblêd Shuffle: een zinnebeeldige beschrijving van Keltische inspiratie en werken met de tarotkaarten.”